sunnuntai 25. elokuuta 2013

Täytetyt kesäkurpitsat



En voi sanoin kuvailla tunnetta kun saan noutaa päivällistarpeet omalta kasvimaalta. Jos pystyisin säilömään tuon tunteen purkkiin, pimeä talvi tuntuisi varmasti lyhyemmältä kuin mitä se on. Omasta maasta nousee perunoita, punasipulia, porkkanoita, papuja ja tietysti kesäkurpitsaa. Olen saanut tarjota perheelleni pitkin kesää luomua ja todellista lähiruokaa! Aineksilla on matkaa kasvimaalta pöytään vain 30 metriä!



Kasvimaan satoa ja meidän vanhempi ranskanbulldoggi



Mitä näistä syntyi? Täytettyjä kesäkurpitsoja! Miehelleni tein jauhelihatäytteellä ja omasta täytteestäni korvasin lihan soijarouheella. Pahoitteluni ettei tässä reseptissä ole ainesten määriä. Teen yleensä kerralla isomman määrän täytettä ja säilön sen jääkaapissa seuraavan päivän lounasta varten tai pakastan pakkaseen.


TÄYTETYT KESÄKURPITSAT:



Näitä tarvitset:

Kesäkurpitsa
Keitettyä riisiä (tavallinen pitkäjyväinen sopii hyvin)
Paistettua punasipulia
Soijarouhetta tai paistettua jauhelihaa
Aurajuustoa
Juustoraastetta
Maustamiseen suolaa ja valkopippuria



Näin se käy:
Sekoita riisi, punasipuli, soijarouhe tai paistettu jauheliha ja Aurajuusto kulhossa keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa. Koverra kurpitsaa hieman pois niin että saat kaksi ”venettä”. Voit halutessasi sekoittaa pois koverretun kurpitsan täytteen sekaan. Ripottele suolaa kurpitsaveneiden päälle. Täytä veneet täytteellä ja ripottele juustoraastetta päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. puoli tuntia. Itse paistan kesäkurpitsat puolikypsiksi. Liian kypsäksi päässyt kurpitsa ei ole mielestäni niin maukasta.


Täytettyä kesäkurpitsaa perunoiden, porkkanoiden ja papujen kera.


4 kommenttia:

  1. Moi! Kopsasin kolme reseptiäsi kuvinen ilman lupaa. Anteeks! Poistanko omista tiedostoista. Äsken etsin jotain yhteystietoa, en onnistunut. Google+ en osaa käyttää, en ole kokeillutaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei haittaa! Kerrothan sit kuinka onnistui =) Ja ihan hyvä ettet laittanut Googlen kautta viestiä, en olisi luultavasti osannut lukea =)

      Poista
  2. Hyvin onnistui! Maukas, yllätyin Mies tykkäs myös. Tehdään toistekin. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista