tiistai 26. maaliskuuta 2013

Äyriäispaella

"Täällä tuoksuu ihan ravintolalle!" Mieheni hihkaisi astuessaan sisään kun tein viimeksi paellaa. Paella on ihana ruoka. Sen voi tehdä helposti isommallekin määrälle syöjiä ja sen voi tehdä melkein mistä raaka-aineista tahansa. Mielestäni sen maku vain paranee kun seuraavana päivänä paistan loput paellasta oliiviöljyssä.

Tässä on minun versioni äyriäispaellasta. Mikäli simpukat eivät houkuttele, ne voi huoletta jättää pois. Valmistan paellan aina wok-pannussa.



ÄYRIÄISPAELLA
6-8 annosta

Näitä tarvitset:
1 sipuli
5 valkosipulin kynttä (käytä oman maun mukaan)
½ tl kuivattua chiliä tai chilijauhetta (käytä oman maun mukaan)
1 tl kurkumaa
n. 7 dl kasvislientä
3 dl risottoriisiä
300 g savulohta
200 g jättikatkaravunpyrstöjä
200 g simpukoita
200 g maissia
Paistamiseen öljyä
Suolaa oman maun mukaan. Itse en lisännyt.
Sitruunalohkoja

Ja näin se käy:
Kuullota pilkottu sipuli ja murskattu valkosipuli öljyssä. Heitä sekaan chili ja kurkuma. Lisää pannulle riisi ja sekoita kunnes riisit ovat läpikuultavia. Lisää kasvisliemi pienissä erissä. Sekoita vähän väliä. Kun riisi on lähes kypsää sekoita joukkoon lohi, ravut ja maissit. Anna hautua vielä 5 – 10 minuuttia. Lisää simpukat. Tarkista maku. Tarjoile sitruunalohkojen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapas herkulliselta! Ukko on haaveillut paellasta jo pidemmän aikaa, täytyykin antaa tämä ohje hänelle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehdottomasti =) Mä teen meille kahdelle aina tämän ison satsin ja se riittää pariksi päiväksi. Seuraavana päivänä saa kokki laiskotella kun ei tarvitse kuin lämmittää edellispäivän jämät =D

      Poista