sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Maailman paras kalakeitto!



Mun on jaettava teille tämä lohikeiton ohje. Mielestäni ei ole kalakeittoa joka sen maussa voittaisi. Tämä ei ole kevyemmästä päästä oleva keitto mutta eihän sitä joka päivä tarvitse Koskenlaskijalla mässäillä.
Välillä haaveilen omasta pienestä kahvilasta ja tämä keitto olisi ehdottomasti lounaslistalla. Tarjoilisin sen ontoksi kaiverretun ruislimpun sisällä.

KOSKENLASKIJA-SAVULOHIKEITTO

n. 4 – 6 annosta

Näitä tarvitset:
6 keskikokoista perunaa
6 porkkanaa
1 sipuli
1 kasvisliemikuutio
n. 250 g savustettua lohta
1 pkt paprika Koskenlaskijaa
n. 1 dl maitoa
vettä
suolaa

Ja näin se käy:
Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Kuori sipuli. Peitä kasvikset vedellä ja laita ne kiehumaan. Vettä ei kannata laittaa enempää kuin että ne juuri ja juuri peittävät kasvikset. Nakkaa mukaan kasvisliemikuutio ja mausta ripauksella suolaa. Kun kasvikset ovat pehmenneet, sekoita sekaan paloiteltu Koskenlaskija. Itse laitan kerralla koko paketin mutta juustoa voi laittaa vähemmän jos maku tuntuu voimakkaalta.  Kun juusto on sulanut, kaada sekaan maito ja murenna lohi isohkoina paloina. Anna keiton pulpahtaa pari kertaa mutta älä enää anna kiehua! Poimi kokonainen sipuli pois. Tarkista keiton maku. Jos keitto on liian voimakasta, sitä voi laimentaa maidolla. Jos keitto on liian mietoa, osta toinen paketti Koskenlaskijaa! Ja ei muuta kuin herkuttelemaan!

Pihalla paistaa aurinko siniseltä taivaalta! Mun on ihan pakko keittää itselleni mukillinen kaakaota ja mennä ulos nautiskelemaan. Näin ihanaa ilmaa ei saa tuhlata neljän seinän sisällä!


Tätä keittoa ei voi syödä vain yhtä lautasellista!

2 kommenttia:

  1. Tätäpä täytyykin joskus kokeilla. Tuo otsikko "Maailman paras kalakeitto" ainakin lupaa hyvää :) Ja eihän ruoka voi mennä pieleen jos siihen tulee reilusti koskenlaskijaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =D No joo, keitossa on melkoinen määrä koskenlaskijaa =D Suosittelen kokeilemaan!

      Poista